odgovor na pitanje da li provociraju

Nikšić: Banja Luka je BiH, nije Srbija. U Srbiju idete s pasošima, RS je u BiH, znate li to

Predsjednici Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić, Naroda i Pravde Elmedin Konaković i Naše stranke Edin Forto, danas su u Banjoj Luci, nakon što je MUP RS zabranio proslavu Dana državnosti Mrkonjić Gradu.

Ispred banjalučkog SDP-a dočekali su ih protesti koje su organizovale boračka udruženja. Iako skup nije bio odobren, policija nije reagovala. Konaković, Forto i Nikšić su dočekani zvižducima i uzvicima. Na novinarsko pitanje zašto danas provocira u Banjoj Luci, Nikšić je kazao kako mu je žao što je ove neke ljude neko prevario.

"Oni su izgubili u Drugom svjetskom ratu, partizani su pobijedili četnike. Banja Luka je BiH, nije Srbija, žao mi je što su prevareni. RS je u BiH, znate li? Dio je BiH, žao mi što se u zabludi, i kada idete u Srbiju, idete kao Bosanci s pasošem", kazao je Nikšić.

Konaković je naglasio kako niko nije došao da provocira.

"Ovo nije poruka koja bi trebala smetati bilo kome. Ovo je poruke da je ovo jedan od najljepših bh. gradova. Nema razloga da neko bude nesretan ili nezadovoljan našim dolaskom", kazao je Konaković.

Sve vrijeme u pozadini su se čule pjesme o Srbiji, poput Veseli se srpski rode.