Premijer FBiH

Nikšić komentarisao smjenu Sebije Izetbegović. Imao je poruku i za novog v.d. direktora KCUS-a

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić oglasio se nakon što je Sebija Izetbegović smijenjena sa pozicije generalne direktorice Kliničkog centra (KCUS) poručivši da ova zdravstvena ustanova treba biti u funkciji građana.

"Zdravstvo u Bosni i Hercegovini je komplikovan i složen sistem. Zato je vrlo važno da građani znaju da će potrebe pacijenata uvijek biti osnovni cilj i važnije od ušteda. Na kraju, KCUS-u novac i dajemo kako bi pacijenti imali najbolje uvjete liječenja, a ne da štedimo dok pacijenti sami kupuju ono što bi morali od bolnice dobiti", poručio je premijer FBiH i izrazio očekivanje da će buduće rukovodstvo ovu ustanovu voditi "poštujući prava svih, a ne samo povlaštenih uposlenika, ali i da će oni morati poštovati svoje obaveze".

Dodao je da liječenje nikome neće biti uskraćeno.

Podsjetimo za novog v.d. direktora KCUS izabran je dr. Alen Pilav. Njegovu biografiju možete pročitati OVDJE.

"Dr. Alenu Pilavu želim mnogo sreće u radu na poziciji v.d. generalnog direktora i zahvaljujem mu se što je prihvatio da se uhvati u koštac sa brojim problemima i izazovima na KCUS-u. Poznajući dr. Pilava, siguran sam da će iskoristiti svoje veliko znanje i iskustvo da do izbora generalnog direktora pokrene promjene koje će od KCUS-a napraviti mjesto savremenog liječenja pacijenata", poručio je premijer FBiH Nermin Nikšić.