premijer fbih

Nikšić: Možda nisam realan, ali ja i danas sanjam BiH u kojoj ćemo imati svoje bh. bratstvo i jedinstvo

Premijer FBiH i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić oglasio se povodom godišnjice od smrti Josipa Broza Tita, kazavši kako svako vrijeme ima svoje dobre i loše strane.

"Činjenica je da je Jugoslavija, na čelu sa Titom, većini nas pružila dosta dobroga i nosimo lijepe uspomene. Naravno poštujem i one koji ne nose takva sjećanja.

Učili su nas bratstvu i jedinstvu, ljudskost je bila važnija od nacije, svi smo podjednako radili za dobrobit društva i države, međusobno smo se poštovali, a još su nas više poštivali i sanjali da budu kao mi oni koji su danas daleko ispred nas. Možda nisam realan, ali ja i danas sanjam Bosnu i Hercegovinu u kojoj ćemo imati svoje bosanskohercegovačko bratstvo i jedinstvo. Bosnu i Hercegovinuq u kojoj ćemo svi biti ponosni pripadnici svako svoga naroda, ali u isto vrijeme ponosni Bosanci i Hercegovci", kazao je Nikšić.

Dodao je kako njegov prijatelj danas udaje kćerku i kako slave početak jednog novog zajedničkog života.

"A danas se navršavaju i 44 godine od kada je otišao čovjek koji je obilježio jednu epohu. Zato na ovaj način želim odati počast i spomen Josipu Brozu Titu, predsjedniku, državniku, vrhovnom komandantu", poručio je Nikšić.