čestitka premijera FBiH

Nikšić: ZAVNOBiH je podsjetnik da zajedništvom i zalaganjem možemo poraziti sve nedaće

Naša zemlja je bila i uvijek će biti zemlja svih njenih ljudi, neovisno o njihovim etničkim, vjerskim i drugim identitetima

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić uputio je čestitku građanima Bosne i Hercegovine u povodu 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

"Svim građanima Bosne i Hercegovine čestitam Dan državnosti, dan na koji je prije 80 godina na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a obnovljena stoljetna državnost naše domovine. Naša zemlja je bila i uvijek će biti zemlja svih njenih ljudi, neovisno o njihovim etničkim, vjerskim i drugim identitetima. Ponosni smo na naslijeđe antifašizma na čijim temeljima obilježavamo ovaj historijski datum.

Uprkos teškim vremenima i brojnim iskušenjima sa kojim se kroz historiju suočavala, naša zemlja opstaje i razvija se kao suverena država svojih građana. ZAVNOBiH je podsjetnik da zajedništvom i zalaganjem možemo poraziti sve nedaće i sve protivnike naših stoljetnih tekovina pluralnosti, solidarnosti i jedinstva.

Dragi Bosanci i Hercegovci, uime Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime, čestitam vam Dan državnosti jedine nam Bosne i Hercegovine", navodi se u čestitki premijera Federacije BiH Nermina Nikšića, saopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.