Rekonstrukcija Vlade KS

NiP-ov Elvis Vreto šokirao: Ko garantuje da će Uk biti premijer? To nije zakucano

On ne učestvuje u pregovorima oko rekonstrukcije Vlade KS
Federalna TV

Pozicija premijera Nihada Uka nije zakucana kada se govori o rekonstrukciji Vlade KS, rekao je zastupnik NIP-a Elvis Vreto gostujući u emisiji Polis na TVSA.

“Ko garantuje da će Uk biti premijer. U četvrtak će stranački organi donijeti odluke. Mi u NIP-u smo zadovoljni radom naših ministara i nećemo ništa mijenjati. Pozicija premijera nije zakucana. Želim da skinem hipoteku da se radi samo o ministrima Stranke za BiH“, kazao je Vreto.

On je napomenuo da ne učestvuje u pregovorima oko rekonstrukcije Vlade KS.

Šef Kluba SDA Mahir Dević kazao je da bi im najlakše bilo da premijer Uk podnese ostavku.

„To vam je dobar model ako ga možete progurati, ali tu će vam gelere pokupiti Naša stranka. A opozicija će se dobro spremiti za dvije sjednice“, kazao je Dević.

Samostalni zastupnik Redžo Lemezan koji je napustio Našu stranku, a sada je u pregovorima da bude dio nove skupštinske većine kazao je da nije ni za kakva neustavna rješenja kada je riječ o rekonstrukciji Vlade KS.

Zastupnik SBiH-a Muamer Bandić kazao je da ova stranka pristala na dva umjesto na tri ministarstva, ali su tražili da upravljaju sa nekoliko komunalnih preduzeća kako bi ih uredili, ali da im to nije omogućeno.

Trojka je odlučila da iz Vlade KS izbaci Stranku za BiH, a konačni dogovor da li će i neki drugi ministri biti zamijenjeni još nije postignut.

Nihad Uk osvojio je mandat zastupnika u Skupštini KS, a mandata se odrekao kada je predložen za mandatara.