MAXTON HALL

Njemačka dramska serija srušila sa trona ‘Fallout’ na servisu Prime Video

Nakon mjesec dana dominacije Amazonova hit-serija Fallout svrgnuta je sa svog trona na streaming servisu Prime Video. Prema podacima s FlixPatrola, prestigla ju je njemačka dramska serija Maxton Hall: The World Between Us (Maxton Hall: Die Welt Zwischen Uns), koja je imala premijeru 9. maja.

Maxton Hall trenutno je najgledanija serija na Amazonu u svijetu.

O čemu se radi u Maxton Hall: The World Between Us?

Amazonov najnoviji hit je adaptacija njemačkog romana Save Me, prve knjige u trilogiji Maxton Hall koju je napisala Mona Kasten. Seriju su režirali Martin Schreier i Tarek Roehlinger, a glavne uloge igraju Harriet Herbig-Matten i Damian Hardung.

Radnja prati srednjoškolku Ruby Bell koja dobije stipendiju za elitnu privatnu školu Maxton Hall, gdje se prvi put u životu susreće s luksuzom i superbogatašima. Ruby ne dopušta nikome da je odvrati od njezina životnog cilja, a to je pohađanje Univerziteta u Oxfordu.

Međutim, nakon što igrom slučaja dozna skandaloznu tajnu o porodici svog kolege Jamesa Beauforta, nasljednika bogate dinastije, Ruby privuče više pažnje nego što je planirala. James je spreman učiniti sve kako bi kupio njenu šutnju, sve dok se između njih dvoje ne pojavi iskra.

Serija ima šest epizoda. Sporedne uloge igraju Sonja Weißer, Ben Felipe, Fedja van Huêt, Runa Greiner, Justus Riesner, Clelia Sarto, Andrea Guo i Eidin Jalali.