Sport

NK Široki Brijeg traži kaznu za Stojana Vranješa: Ikića je u tunelu s leđa udario šakom u vrat i zatiljak

NK Široki Brijeg u ponedjeljak je najoštrije osudio ponašanje Stojana Vranješa, kapitena FK Borac Banja Luka i pojedinih službenih osoba u tunelu banjalučkog Gradskog stadiona na poluvremenu posljednjeg susreta i derbija 27. kola Premijer lige BiH.

“Iako su pojedini medijski radnici u svojim izvještajima djelomično informirali javnost o nesportskom ponašanju iskusnog igrača i kapetana domaćih, koji bi trebao biti primjer mladim igračima, zbog istine i s ciljem zaštite svog igrača, NK Široki Brijeg dužan je reagirati i cjelokupnu javnost upoznati s ovim nemilim događajem”, navode iz kluba s Pecare.

Ističu kako je na poluvremenu utakmice, prilikom odlaska u svlačionicu, Stojan Vranješ fizički nasrnuo na mladog igrača NK Širokog Brijega Ivana Ikića i s leđa ga zatvorenom šakom udario u vrat i zatiljak, a što mu je verbalno nagovijestio na terenu nakon jednog, kako kažu, nepostojećeg prekršaja.

“Do većeg incidenta nasreću nije došlo zahvaljujući pravovremenoj i zdravorazumskoj reakciji drugih igrača koji su bili u blizini. No, ni to nije uspjelo sputati razjarenog Stojana Vranješa koji je želio nastaviti obračun s mladim igračem. Svemu tome svjedočile su i službene osobe, kako one ispred organizatora utakmice, tako i dvojica sudija koji su bili u neposrednoj blizini i mirno promatrali nemile scene”, naglasili su iz navedenog kluba.

PROČITAJTE  Igrače Sarajeva na gradskom stadionu u Banjoj Luci dočekao "Marš na Drinu"

Očekujući kako će reagirati i adekvatno sankcionirati, po njihovim riječima, divljačko ponašanje kapitena domaćih, igrači Širokog Brijega izašli su na travnjak odigrati drugo poluvrijeme.

“Nažalost, jedina normalna reakcija je izostala i spomenuti je igrač bez ikakve sankcije zaigrao u nastavku, a onda i svojim drugim pogotkom u samoj završnici donio pobjedu svojoj momčadi. Ne želeći umanjivati pobjedu Borca koji je stvorio više prilika i većim dijelom utakmice bio bolji suparnik, moramo skrenuti pažnju i na vrlo tendenciozno suđenje tokom cijele utakmice i prestrogo dosuđeni kazneni udarac za domaće koji je uvelike i utjecao na daljnji tok utakmice. Zapravo, vrlo slična situacija bila je i u Kupu BiH, ali i na nekim drugim utakmicama u kojima je konačnom ishodu kumovao neujednačeni sudijski kriterij”, kazali su iz NK Širokog Brijega.

PROČITAJTE  Dok Velež dobija drakonske kazne, Borac za isticanje političko-zločinačkih poruka prolazi nekažnjeno

Dodaju kako od nadležnih pojedinaca i tijela traže pravovremenu reakciju, pokretanje disciplinskog postupka i kaznu za Stojana Vranješa kako bi se, kako kažu, zaštitio integritet takmičenja, a ponajviše svaki igrač i ekipa koja njeguju iskreno i pošteno sportsko nadmetanje.

“Scene kojima smo svjedočili u Banjoj Luci ne odražavaju vrijednosti ‘fair-playa’ i poštovanja suparničkih igrača i ekipe koje baštini NK Široki Brijeg i nogomet u cjelini kao najvažnija sporedna stvar na svijetu, zato poručujemo da nećemo šutjeti. Ovakve nenogometne stvari neće nas pokolebati, a posebno ne ušutkati. NK Široki Brijeg, kao jedan zdravi sportski kolektiv i uspješna sportska sredina, neće odustati od borbe za pošteno sportsko nadmetanje i učinit će sve kako bi na sportskom borilištu i tokom igre izborio svoj cilj”, navode iz kluba s Pecare.

Anomalije u bh. nogometu kojima sve češće svjedočimo ne vode nigdje, nego nas naprotiv vraćaju u vremena kojima je civilizirani svijet davno zatvorio vrata. Stop anomalijama u bh. nogometu, stoji u saopćenju.Povezani postovi: