negira optužbe

Nova tužba protiv Gerarda Depardieua. Još jedna žena ga prijavila za napad na snimanju filma

Protiv francuskog glumca Gerarda Depardieua (75) podnesena je nova prijava za seksualni napad, navodno počinjen za vrijeme snimanja filma 2021., objavila je advokatica Carine Durrieu-Diebolt.

Pravna zastupnica već brani glumicu Charlotte Arnould, navodnu žrtvu silovanja, zbog čega je u decembru 2020. već podignuta optužnica protiv francuskoga glumca.

Sada je pariškom javnom tužiteljstvu proslijedila novu tužbu protiv Depardieua u kojoj se navode seksualni napad, seksualno uznemiravanje i seksističke uvrede.

Glumca je za seksualno uznemiravanje i napade dosad optužilo 13 žena. Međutim, on optužbe negira.

Prijavu je ovaj put podnijela dizajnerica produkcije na setu po imenu Amelie (53), koja je za portal Mediapart rekla kako ju je 10. septembra 2021. Depardieu najprije vrijeđao, kazavši više vulgarnih primjedbi. Zatim ju je "brutalno zgrabio" i seksualno uznemiravao.

Incident datira iz 2021. godine i, prema riječima advokatice nije zastario, a dogodio se na snimanju filma ''Les Volets verts'' u Parizu. Prijavljeni napad su navodno prekinuli glumčevi tjelohranitelji.

Česte optužbe protiv Depardieua u Francuskoj su podijelile kulturne i kinematografske krugove, a feminističke grupe žestoko su ustale protiv onih koji su na glumčevoj strani.