Vijesti

Novalić raspalio društvene mreže ponudom pomoći Njemačkoj: Ovo je vic dana, pomaže sirotinji…

Informacija iz Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o tome da je premijer Fadil Novalić ponudio pomoć Njemačkoj nakon poplava koje su zadesile ovu i još neke evropske zemlje izazvala je dosta pažnje u Bosni i Hercegovini.

Naime, na telefonskoj sjednici entitetske Vlade razmatrana je informacija o pružanju međunarodne pomoći Saveznoj Republici Njemačkoj povodom obilnih kiša i poplava koje su uzrokovale veliki broj poginulih i nestalih osoba, te ogromnu materijalnu štetu.

Novalić je odmah uputio i pismo ambasadoru Savezne Republike Njemačke u BiH, u kojem je ponudio pomoć u angažiranju ljudskih i materijalno-tehničkih kapaciteta Federalne uprave policije i Federalne uprave civilne zaštite.

Ovo saopštenje koje je objavljeno u medijima izazvalo je dosta reakcija na društvenim mrežama.

“U rubrici ‘vjerovali ili ne’!
Nadam se samo da prijateljska Njemačka ovo neće shvatiti kao šprdnju i provokaciju, jer je Fadil Novalić u toj mjeri neozbiljna i neodgovorna pojava da bilo kome nudi pomoć bilo koje vrste, a Njemačkoj pogotovo”, napisao je SDP-ov Damir Mašić.

“Ovo sto je Novalić ponudio pomoć Njemačkoj ko ono ‘ako ti šta treba, tu sam’ a konta u sebi ‘molim te nemoj ništa tražiti'”, napisala je jedna korisnica Twittera.

Twitteraš Frenk Li je napisao: “Epizoda: Novalić pomaže sirotinju.”

“Novalić prije nego će se zaigrati države i ponuditi pomoć Njemačkoj”, napisao je prgavi_Tale uz šaljivu fotografiju Alberta Einsteina sa stabljikom konoplje.

“Novalić će se lično angažovati oko pomoći popunjavanja viza za Dojčland, a za one što žive van Sarajeva stajaće u redu za termin. Vlada će pogurati gorivo za one koji putuju svojim autom”, komentarisao je OksiMoron.

Mnogi su ovaj prijedlog Fadila Novalića doživjeli kao vic dana.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare