Gaming

Novi Call of Duty ipak stiže na Xbox Game Pass

U posljednje vrijeme, dolazak Call of Duty igara u Xbox Game Pass je vrlo česta tema.

Takvo nešto bi, bez sumnje, Microsoftu dao određenu prednost u odnosu na konkurentne platforme i servise, no uzevši u obzir cjelokupnu situaciju na gaming sceni i brojne otkaze i gašenje studija koji nisu zaobišli ni Xbox te nedavnu tvrdnju čelnika Microsofta da ime je cilj ostvariti što veći profit makar to značilo da sve first party ekskluzive budu izdane i na drugim platformama, Microsoft i Activision su počeli vagati isplati li im se iznimno unosnu franšizu kakva je Call of Duty dodavati u ponudu Xbox Game Passa, osobito ovogodišnje izdanje.

Ako je vjerovati informacijama koje je objavio The Wall Street Journal, odluka je konačno pala.

Nakon što je The Verge nedavno objavio da u Microsoftu interno razmatraju hoće li ovogodišnji Call of Duty na dan njegovog izlaska dodati i u Xbox Game Pass, The Wall Street Journal tvrdi da je to manje više završena stvar i da će novi Call of Duty već od svoga launcha biti dio ponude ovog pretplatničkog servisa.

Na pitanje hoće li Microsoft možda dodatno podići cijenu Xbox Game Pass Ultimate pretplate ili će možda dodatno naplaćivati tier sa Call of Duty igrama, ovaj ugledni medij nije precizirao.

Hoće li novi Call of Duty (najvjerovatnije Black Ops 6) već od prvog dana biti dio Xbox Game Passa? Odgovor na to pitanje trebali bismo dobiti najkasnije 9. juna, kada nas očekuje prvo Xbox Games Showcase, a odmah potom i posebni Call of Duty event.