REGION

Novi detalji stravične nesreće: Vozač prebrzo vozio te udario u saobraćajnu signalizaciju

"Nad vozačem automobila provest će se kriminalističko istraživanje kada bude moguće zbog njegovog zdravstvenog stanja", navodi PU istarska
FOTO: 24sata.hr

Policijska uprava istarska oglasila se jutros s novim detaljima teške saobraćajne nesreće kod tunela Učka, koja se dogodila sinoć oko 19 sati. U njoj su dvije osobe poginule, a dvije su ozlijeđene.

"Nesreća se dogodila kada je 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao automobilom bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka iz smjera Rijeke prema Vranji brzinom većom od propisane. Izlaskom iz tunela i dolaskom do zavoja udesno, vozač nije prilagodio brzinu kretanja osobinama ceste, već je skrenuo ulijevo i udario u saobraćajnu signalizaciju, a potom i u dio prometnog otoka naplatne stanice", opisala je policija.

Dva putnika, 37-godišnji i 27-godišnji državljani Bosne i Hercegovine, preminula su na mjestu događaja. Njihova tijela po nalogu nadležnog državnog odvjetnika prevezena su na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije.

Vozač i još jedan putnik iz vozila, 25-godišnji državljanin Srbije, prevezeni su u riječku bolnicu. Tamo je, kako dodaje policija, utvrđeno da su teško ozlijeđeni te su zadržani na liječenju, javlja Večernji.hr.