Potvrđeno iz MUP-a KS

Novi incident na KCUS-u: Jednoj od uposlenica bačene fekalije na vrata kancelarije

O svemu obaviještena i policija

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), tačnije na Klinici za opštu i abdominalnu hirurgiju, jučer se dogodio incident kada su jednoj uposlenici Klinike bačene fekalije na vrata kancelarije.

Slučaj je prijavljen i policiji, a o uposlenica je o svemu obavijestila i unutrašnju službu osiguranja KCUS-a.

Naime, kako pišu mediji, ne zna se tačno šta je tome prethodilo, no sumnja se da je od ranije neki nerazriješen odnos sa kolegama, a moguće i da je riječ o nezadovoljstvu pacijenata.

Iz MUP-a KS su za Raport potvrdili da se incident dogodio, te da je 23.10. u jutarnjim satima zaprimljen poziv u Policijsku upravu Centar od uposlenice Kliničkog centra.

“Izlaskom na mjesto događaja, uposlenica Opšte i abdominalne hirurgije Kliničkog centra, izjavila je da je u noćnim satima 22. na 23. oktobra od strane njoj nepoznatih osoba, na vrata njene kancelarije u KCUS-u bačena fekalija. Izjavila je da želi da se taj događaj evidentira”, potvrdila nam je portparolka MUP-a KS Mersiha Novalić.

Policijski službenici Uprave policije Centar sačinili su službenu zabilješku o ovom događaju, dodala je.

Nije ovo prvi incident koji se dogodio među radnicima ovog mjeseca na KCUS-u. U javnosti se pojavila informacija da je početkom oktobra došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba između doktora i medicinske sestre. Tada su sukobu svjedočili i ostali zaposlenici KCUS-a, prenijeli su mediji.