STOJČEVAC

Novi sadržaj na Stojčevcu, postavljen teren za mali fudbal s umjetnom travom

Novi sadržaji na Stojčevcu otvaraju i mogućnosti za održavanje novih manifestacija, ali i povratak nekih starih u punom obimu
FOTO: Općina Ilidža

Revitalizacija izletišta Stojčevac, koja je startala s početkom 2022. godine, i dalje traje. To potvrđuju i novi sadržaji na popularnom izletištu.

Nakon što su nedavno izgrađena dva terena za basket, na mjestu gdje su se prije agresije na Bosnu i Hercegovinu nalazile sportske plohe, u proteklim danima postavljen je i teren za mali fudbal s umjetnom travom.

"Kada smo zajedničkim snagama krenuli u borbu za revitalizaciju Stojčevca bili smo svjesni da nas očekuje težak zadatak. Revitalizacija i izgradnja novih sadržaja na poznatom izletištu, čiji smo izgled totalno promijenili, za nas nije prestala već ga konstantno nastojimo unaprijediti", naglasio je načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur.

Novi sadržaji na Stojčevcu otvaraju i mogućnosti za održavanje novih manifestacija, ali i povratak nekih starih u punom obimu. Jedna od njih je svakako i memorijalni turnir u spomen na bosanske šehide, Nedžada Granula i Harisa Opankovića, koji su živote položili upravo u odbrani Stojčevca.

"Izgradnjom terena za mali fudbal stvorili smo sve preduslove da sljedeće godine na Stojčevac vratimo Memorijalni turnir u malom fudbalu Haris i Gigi", rekao je načelnik Muzur

Izgradnjom terena za mali fudbal s umjetnom travom revitalizacija i obnova sadržaja na poznatom izletištu neće stati, a u narednom periodu planirani su i novi sportski tereni.

Stojčevac je sasvim sigurno jedna od najpozitivnijih priča ne samo na Ilidži već i šire. Od mjesta koje je bilo sinonim za zapuštenost postalo je najpoželjniji lokalitet za izlete i rekreaciju.