DR. Alen Pilav

Novi šef KCUS-a poručio da ‘otvara kapije’ ove zdravstvene ustanove i uputio poziv pacijentima

Želim da KCUS ponovo bude centar gdje će pacijenti željeti da dođu da se liječe, rekao je
Foto: N1

Odlukom Upravnog odbora Kliničkog centra (KCUS) hirurg Alen Pilav danas je imenovan za vršioca dužnosti generalnog direktora ove zdravstvene ustanove.

Pilav je u svom prvom obraćanju javnosti, kao v.d. KCUS-a, poručio da KCUS "otvara kapije" svim pacijentima te da će se truditi da, na zakonit način, vrati sve ljekare i medicinsko osoblje koje je napustilo Kilinički centar.

Pilav je kazao da radi na KCUS-u od 1992. godine sa “malom pauzom” te da je on njegov dom već 30 godina.

"Po vokaciji sam hirurg", rekao je i dodao da je to oduvijek želio biti. "Trebamo gledati prema naprijed”, kazao je v.d. generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

On je iskoristio priliku da se zahvali Upravnom odboru što mu je dao priliku da pomogne u transformaciji KCUS-a.

“Idemo sa otvaranjem Kliničkog centra. Želim da KCUS ponovo bude centar gdje će pacijenti željeti da dođu da se liječe. Želim KCUS vratiti tamo gdje mu je mjesto, kao jednoj od najboljih bolnica u regiji”, kazao je dr. Pilav.

On je iskoristio današnju priliku da uputi poziv pacijentima.

“U osnivačkom statutu piše da KCUS mora pružiti sve zdravstvene usluge svim pacijentima. To je moja želja kao ljekara, a sada i kao v.d. – otvaranje kapija u saglasnosti sa nadležnim službama. Ovo je poziv pacijentima, nemojte sada svi navaliti (smijeh), ali trudit ćemo se…”, kazao je Pilav i zaključio kako će se truditi “da vratimo sve ljekare i medicinsko osoblje na zakonit način”.