Svijet

Novi službeni portret kraljevske porodice: Je li ovo jasan znak da su Harryju i Meghan vrata zauvijek zatvorena?

Fotografija, koju je objavila Buckinghamska palata predstavlja službenu sliku novog britanskog kralja Charlesa III sa njegovom suprugom kraljicom Camillom.

Uz njih stoji princ od Walesa, njegov najstariji sin William i novoimenovana princeza od Walesa, njegova supruga Kate Middleton.

Snimljen uoči kraljičinog sprovoda, novi kralj, s rukom u džepu, uspijeva izgledati gotovo opušteno uprkos tužnim okolnostima, prenoosi Tportal.hr.

No, nekoliko trenutaka nakon snimanja, četiri najvažnije člana kraljevske porodice priredila su veliki prijem za šefove država u Buckinghamskoj palači koji su doputovali u London na sagranu kraljice Elizabete.

Postoje dva člana porodice kojima bi objavljivanje fotografije moglo biti manje ugodno.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, odnosno kraljev drugi sin Harry i njegova supruga Meghan Markle, koji su se povukli sa svojih kraljevskih dužnosti nakon što su napustili kraljevsku porodicu, nisu bili pozvani na događaj pa se i ne nalaze na fotograqfiji.

Osim toga, smatra se da je slika koju je sama kraljica objavila na Božić prije dvije godine, a koja prikazuje izravnu liniju nasljeđivanja – Charlesa, Williama i malog princa Georgea – bila nešto što je pridonijelo Harryjevom i Meghaninom odlasku iz kraljevskog života – i Britanije.

No, ne tako davno William, Kate, Harry i Meghan prozvani "Fab Four" (veličanstvenom četvorkom). Dva para su bili fotografirani u sretnijim vremenima, dok su zajedno šetali na Božić 2017. godine.