PONOVO SE POVRIJEDIO

Novi užas Rafaela Nadala: Prolazi kroz i pakao, sluti na najgore

Još od Australian Opena 2023. godine i predaje Mackenzieju McDonaldu, Rafael Nadal nikako ne uspjeva da se vrati na teren, a taman kada se činilo da ćemo moći još neko vrijeme da uživamo u partijama "bika sa Mallorce", pojavio se novi problem.

Kako prenosi portal "Sport.es", pozivajući se na svoje izvore, Nadal bi vrlo lako mogao da provede van terena još minimum šest nedjelja, iako je bilo najavljeno da će biti spreman za Masters u Monte Carlu.

Nadal je prvo planiran da igra u Americi, ali je neposredno pred Indian Wells otkazao učešće u Kaliforniji. Odlučio je da se sprema za sezonu na šljaci, ali se pojavio novi problem sa leđima, zbog čega će Rafa izvjesno preskočiti nekoliko turnira.

Osim Monte Carla, koji počinje 7. aprila, Nadal će propustiti i Madrid, kao i Barcelonu, koju je osvajao 12 puta. Pod upitnikom je i nastup na turniru u Rimu, koji počinje 6. maja. Za sada, prema navodima ovog portala, Španac se nada da će igrati na Roland Garrosu, turniru koji je osvojio čak 14 puta, po čemu je apsolutni rekorder.

Podsjetimo, ove sezone je Nadal igrao samo Brisbane, koji je bio pripremni turnir za Australian Open, kao i egzibiciju u Las Vegasu, gde je poražen od zemljaka, Carlosa Alcaraza.