ZGRADA TAJNE SLUŽBE

Novi veliki udar na Rusiju, dronovi pali na zgradu FSB-a

Ukrajina drugi dan zaredom izvodi opsežne napade dronovima na rusko tlo. Prema informacijama koje dolaze s terena, ukrajinske snage su ponovno gađale ruska pogranična područja, ali i rafinerije i energetsku infrastrukturu, a pogođena je i zgrada ruske sigurnosne službe FSB u Belgorodu.

Prema tim informacijama, Ukrajinci su uspješno ciljali i oštetili zgradu ruske sigurnosne službe (FSB) u pograničnoj regiji Belgorod, prema ruskoj državnoj novinskoj agenciji TASS. Ukrajinske oružane snage napale su zgradu FSB-a u Belgorodu bespilotnom letjelicom, izvijestile su operativne službe", naveo je TASS, dodajući da nije bilo žrtava.

Regija je smještena uz ukrajinsku granicu, pored ukrajinske regije Harkiv.

Više od 30 bespilotnih letjelica uništeno je iznad regije Voronjež, a bilo je manjih oštećenja infrastrukture zbog pada krhotina, kako tvrdi guverner Aleksander Gusev, rekavši na opasnost od napada bespilotnih letjelica i dalje postoji, kako prenosi Sky News.

Ukrajinski izvor: ‘To su bile naše službe‘

U Belgorodu su krhotine koje su padale nakon obaranja bespilotnih letjelica oštetile su cjevovod za opskrbu plinom i prekinule opskrbu strujom u nekim selima, prema tvrdnjama ruske snage. "Niko nije povrijeđen", rekao je guverner Vjačeslav Gladkov. Gladkov nije spomenuo da je meta bila i zgrada FSB-a.

Također je rekao da se grad Šebekino našao pod vatrom ukrajinskih snaga, pri čemu je ranjen jedan čovjek i oštećen dalekovod u gradu i obližnjim selima.

Napadi u utorak

Ukrajina je u utorak pokrenula jedan od svojih najvećih valova napada bespilotnim letjelicama na Rusiju otkako je Moskva pokrenula svoju potpunu invaziju prije više od dvije godine.

Rusija se i u utorak našla na udaru ukrajinskih dronova i projektila, koji su posebno bili fokusirani na ruske energetske mete, što je strategija koju Kijev provodi već neko vrijeme. Najmanje sedam ruskih regija diljem zemlje bilo je meta napada, a oštećena je i rafinerija Norsi, jedna od najvećih u zemlji. Stradalo je više ruskih energetskih postrojenja.

Ukrajinski udari dogodili su se paralelno s upadom oružanih grupa iz Ukrajine preko zapadne granice, koje se izjašnjavaju kao Rusi koji se bore protiv Vladimira Putina i politike Kremlja. Radi se o grupama Legija Sloboda Rusiji, Ruski dobrovoljački korpus i Sibirski bataljon. Dok su grupe tvrdile da su zauzele selo u regiji Kursk, Moskva je izvijestila da je odbila napade uz velike žrtve pripadnika napadačkih grupa. Za napad je Kremlj optužio Kijev.