insajderske informacije

Novinar iz Washingtona Ivica Puljić otkriva: Dodik je kupio stan u Dubaiju, Čović i Sebija neka se spreme za sankcije SAD

Ivica Puljić, novinar Al Jazeere stacioniran u Washingtonu, objavio je zanimljive informacije o mogućim novim sankcijama Sjedinjenih Američkih Država.

Puljić, koji ima odlične konekcije i informante u američkoj administraciji, komentirao je dolazak pomoćnika državnog sekretara SAD Jamesa O'Briena u Sarajevo te poruke koje je poslao.

"Jim O'Brien bio i otišao. Sve bez Gabriela Escobara koji je izlasnik za Balkan.

Ostao je Escobar u Washingtonu odakle bi za par mjeseci mogao biti poslan kao veleposlanik u jednu latinskoameričku zemlju.

Navodno. O'Brien neće nigdje", naveo je Puljić.

Escobara, koji je bio zadužen za Zapadni Balkan, već dugo prozivaju za pristrasnost, pa Puljić zbog toga najavljuje njegov odlazak u Južnu Ameriku.

To faktički aludira na 'pospremanje' unutar američke administacije koja je zadužena za naš region.

No, Puljić u nastavku otkriva da su spremne i nove sankcije za pojedine osobe u Bosni i Hercegovini te da je Milorad Dodik bogatiji za novu nekretninu.

"Inače, neka se spreme Dragan Čović i Seka Izetbegović za sankcije. Dodik će se ubuduće mnogo sekirati oko novca za RS.

Za sebe neće, kupio je stan u Dubaiju.

Hoće li Komšić pratiti rusku i Dodikovu politiku glede OHR-a i Schmidta i biti protiv Zapada nakon razgovora s O'Brienom?", upitao je Puljić.