Stavovi

O čemu VKBI godinama šuti, a danas roni krokodilske suze za dr. Ismetom

Javili se iz Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca. Pretenciozna skupina "mislilaca" općeg smjera polako se pretvara u kopiju također ublehaškog i politički obojenog udruženja Krug 99.

Eto, i oni protestiraju zbog trakavice s imenovanjem dr. Ismeta Gavrankapetanovića na mjesto generalnog direktora KCUS-a.

Naravno, svakome iole obavještenom jasno je da u ovom slučaju ministar Nediljko Rimac provodi pravni teror i sebe dovodi u poziciju isturenog igrača političke igranke u kojoj, izgleda, nema nevinih.

Tako se u javnoj političkoj papazjaniji pod krinkom "odbrane lika i djela profesora Ismeta" provlači i jeftini populizam u kojem se na tapetu našao čak i federalni premijer Nermin Nikšić. Navodno i on je dio ekipe koja želi spriječiti da se dr. Gavrankapetanović nađe na čelu najvažnije zdravstvene ustanove u FBiH, a pritom zagovornici teorija zavjere nemaju odgovor na jednostavno pitanje - kako to da imenovanje prvog čovjeka KCUS-a ometa neko ko je fasovao i krivičnu prijavu od poslušnika Sebije Izetbegović, zato što je presjekao raniju opstrukciju ministra Rimca i otvorio put smjene nelegalne direktorice i njenog Upravnog i Nadzornog odbora.

Ovu "sitnicu" namjerno prešućuju i u VKBI, intelektualnoj ekspozituri SDA koja se svih prethodnih godina ni slovom nije oglasila o diktaturi supruge Bakira Izetbegovića i njenim lažnim diplomama, magisterijima i doktoratima.

To, međutim, ne treba nikog da čudi, ako se zna da je VKBI-jem godinama predsjedavao profesor na Medicinskom fakultetu u Sarajevu dr. Nedžad Mulabegović, isti onaj koji je stavio svoj pečat na Sebijine lažno položene ispite na postdiplomskom studiju u Zagrebu, na kojem je niko od tadašnjih predavača nije ni vidio niti joj je upisao ocjene.

Zato su današnje suze VKBI za dr. Ismetom, kojeg je Sebija javno ponižavala i proganjala, krokodilske, a briga za KCUS-om lažna i licemjerna.