Sport

Objavljen je dokument koji dokazuje da je Đoković danima zaražen hodao među ljudima

U javnost je danas dospio pozitivan test na koronavirus temeljem kojeg Novak Đoković tvrdi da ima pravo ulaska u Australiju zbog preboljenja koronavirusa, usprkos tome što nije vakcinisan.

Dugo se spekuliralo postoji li uopće spomenuti test, je li izdan točno 16. decembra ili nekog drugog dana, ali danas su otklonjene sve sumnje koje su postojale, prenosi Index.hr.

Đoković je rezultat testa dobio u 20:19 sati 16. decembra, piše na samom nalazu. Sada također nema više nikakve dileme oko ranijih spekulacija po pitanju Đokovićeva kretanja, najbolji teniser svijeta danima je zaražen hodao među ljudima.

Podsjetimo, Đoković je 17. decembra snimljen u društvu mnoštva djece kojoj je dijelio pehare, a na fotografijama se vidi da ne drži distancu i ne nosi masku, a dan ranije saznao je da je zaražen.

Nakon što je objavljena ova vijest, reagirao je i “L'Equipe”, koji je objavio fotografiju Đokovića u svojoj redakciji u kojoj je Srbin bio 18. prosinca na snimanju jednog editoriala, a tom prilikom nikome nije rekao da je pozitivan.

“Đokovićevi odvjetnici su na 35 stranica australskom federalnom sudu pokušali osporiti odluku granične policije, ali Đokovićev navodno pozitivni covid-test sredinom decembra stvari mu više otežava nego što mu olakšava”, objavio je “L'Equipe” uz fotografiju i link na tekst.

Treba dodati i da je Đoković 22. decembra odradio novi test na kojem je bio negativan.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare