šokantan video

Objavljen uznemirujući snimak napada na brata Vojina Mijatovića: ‘Ajde dosta, ajde… Prekidaj

Portal srbijanskog N1 je došao u posjed snimka incidenta u naselju Medaković u Beogradu, u kojem je ubijen brat Vojina Mijatovića - Đorđe Mijatović.

N1 Srbije, prikazao je dio kada huligani bježe nakon napada na Đorđa Mijatovića, koji je kasnije u toku večeri preminuo u Urgentnom centru. Upozoravamo da je snimak uznemirujuće sadržine.

SNIMAK POGLEDAJTE OVDJE.

Podsjetimo, napad se desio u nedjelju nešto iza 18h.

Inače, grupa huligana koja je napala Đorđa Mijatovića, koji je neposredno poslije tog incidenta preminuo u Urgentnom centru, mjesecima pravi probleme stanarima zgrada u naselju Medaković, a samo dan prije incidenta (u subotu) je lomila klupe i prijetila jednom građaninu koji ih je zamolio da to ne rade. Građanin je slučaj odmah prijavio policiji, koja je izašla na lice mjesta, sa njima porazgovarala. Nije ih, kako kažu stanari, legitimisala jer su maloljetni.

Stanari su zabrinuti za svoju sigurnost i prije svega sigurnost svoje djece koja izlaze u parkić, zbog grupe tinejdžera koja je uvijek tu kada je lijepo vrijeme, pravi buku, narušava javni red i mir, a djeca ih se plaše. Kako su rekli, radi se o mladićima, ali i djevojkama od 15 do 17 godina, njih desetak.

Kako je u jutarnjem programu rekao ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, Mijatović je izašao da porazgovara sa huliganima jer mu se sin žalio da je mu je oteta lopta.

Dačić, koji je ministar policije, je gostujući u jutarnjem programu na TV Blic, tek nakon što je iskomentarisao teme iz vanjske politike i osvrnuo se na kampanju za lokalne izbore, spomenuo i ovaj slučaj. Bez obzira što su o svemu od sinoć brujali bosanskohercegovački mediji i čekali potvrdu.

Dačić je u emisiji naveo da se utvrđuju okolnosti smrti i da li je nastupila od posljedica napada, dodajući da su doktori rekli da je Đorđe Mijatović imao i epi-napade i dodatne bolesti, tako da će uzrok smrti utvrditi obdukcija. Međutim, odmah zatim su tabloidi, uključujući i Blic, objavili saznanja da je čovjek (nakon incidenta) pao i udario glavom o beton. „Kada je došao kući ispričao je supruzi da je sam pao nakon čega je dobio epi napad“, kaže izvor Blica.