koštao ga i razvod

Objavljena nova lista najbogatijih ljudi na svijetu. Bill Gates nikad slabije plasiran

sljedeću pandemiju bill gates sjedi

Bernard Arnault, najpoznatiji trgovac luksuznom robom, koji stoji iza brendova poput Louis Vuitton, Christian Dior i mnogih drugih u vlasništvu njegove LVMH grupe, i dalje je najbogatija osoba u svijetu.

Francuz prvu poziciju drži od februara ove godine.

Na drugom mjestu po bogatstvu Elon Musk koji je zamijenio mjesto sa Jeffom Bezosom krajem aprila.

Cijena akcija Tesle imala je 29. aprila svoj najbolji dan još od 2021. godine, dan nakon Muskove iznenadne posjete Kini.

Akcije su porasle 15 procenata u ponedjeljak, podižući Muskovo bogatstvo za 14,5 milijardi dolara.

Sa bogatstvom od 209,4 milijarde dolara, Arno je sada vrijedan oko deset milijardi dolara više od Muska.

No, Arnoovo bogatstvo je ukupno smanjeno za 17 milijardi dolara, zbog pada vrijednosti akcija LVMH-a.

U međuvremenu, Bill Gates, koji je bio najbogatija osoba svijeta većim dijelom tokom tri decenije počevši od 1995. godine, sada je bogatiji nego što je ikada bio. Vrijedan je skoro 128 milijardi dolara.

Međutim, on je sa sedmog pao na deveto mjesto u odnosu na prethodni mjesec. Nije bio tako nisko rangiran među najbogatijima u svijetu od početka devedesetih godina.

Nije da Microsoft i Gatesova druga ulaganja ne idu dobro – jednostavno ne prate akcije poput Metinih Marka Zuckerberga ili Alphabeta Laryja Pagea.

Još dva velika faktora su utjecala na Gatesovo bogatstvo u posljednjih nekoliko godina - skoro 59 milijardi dolara doniranih u dobrotvorne svrhe i skupi razvod iz 2021. godine, prenosi Forbes.