Vrijeme

Objavljena prognoza: Ljeto u septembru, temperature se penju iznad 30 stepeni

U Sarajevu danas sunčano uz postepeno naoblačenje poslijepodne. Jutarnja temperatura oko 16, a dnevna oko 28 stepeni

U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas će biti pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle. Poslijepodne lokalno slaba kiša je moguća u centralnim i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab u sjevernim područjima Bosne istočni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 25 do 30, na jugu do 32 stepeni.

U Sarajevu danas sunčano uz postepeno naoblačenje poslijepodne. Jutarnja temperatura oko 16, a dnevna oko 28 stepeni.

U četvrtak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slaba kiša je moguća u Hercegovini, na jugoistoku i jugozapadu Bosne. Poslijepodne i tokom noći kiša, pljuskovi i grmljavina u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. U ostatku zemlje lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju poslije podne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 23, a dnevna od 22 do 28, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 31 stepeni.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne slabi lokalni pljuskovi su moguća na sjeveru i zapadu Hercegovine. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 23, a dnevna od 26 do 32 stepena.

U subotu u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U ostatku zemlje sunčano uz postepeno naoblačenje. Poslije podne padavine i u Hercegovini, centralnim područjima Bosne, a tokom noći u cijeloj zemlji. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Prije podne povremeno jaki udari vjetra. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 21, na jugu do 23, a dnevna od 24 do 30, na sjeveroistoku Bosne do 33 stepena.