katalonci bijesni na sudije

Objavljena VAR komunikacija oko sporne odluke s El Clasica: Tek će sada da nastane haos

Real Madrid pobijedio je Barcelonu 3:2 na stadionu Santiago Bernabeu u El Clasicu odigranom u 32. kolu La Lige. Bila je to utakmica u kojoj je Barcelona dvaput vodila golovima Andreasa Christensena i Fermina Lopeza, no Real je stigao do pobjede zahvaljujući pogocima Viniciusa Juniora, Lucasa Vazqueza i Judea Bellinghama u 92. minuti. Real sada Barceloni bježi 11 bodova i šest kola prije kraja je jako blizu titule prvaka Španjolske.

U Barceloni su bijesni na suce jer smatraju da su oštećeni za gol u 28. minuti. Realov golman Andrij Lunin tada je jedva s gol-linije ili iz gola izbacio loptu koju je iz kornera poslao Lamine Yamal. U španskom prvenstvu nema gol-tehnologije, a VAR je smatrao da lopta nije punim obujmom prošla crtu.

Sada je objavljena VAR komunikacija suca Cesara Soto Grada s VAR-om i igračima kod te situacije koju prenosimo u cijelosti.

Soto Grado: Za mene ta lopta nije u golu.

VAR: Idemo pogledati, pričekaj malo, ne daj im da izvedu loptu.

Soto Grado: Čekamo. Ne, nema gol-tehnologije. Čekamo. Čekamo VAR. Možda je bio gol. Gleda se. Ne, nema gol-tehnologije.

VAR: Sergio, zaustavi u trenutku kad lopta udari u Luninove rukavice i krene od njega. Pričekaj sekundu, radimo triangulaciju jer nemamo snimku.

Soto Grado: Ne znamo još ništa.

VAR: Ovaj igrač sakriva Luninovo tijelo, u redu? Čekaj malo. Još tražimo dokaz. Ova snimka nije dobra, ne valja ni ova, ni ovaj kut nije dobar, ne vidim ni iz ovog. Sljedeći. Ništa ni to, ni ovo nije dobro…

Soto Grado: Nema žurbe, ovo je jako važna odluka, nema žurbe, pogledajte sve kamere.

VAR: Nemamo ih više. Možemo potvrditi da nemamo više kamera.

Soto Grado: Ne žuri nam se. Možemo pričekati. Najbolje da pričekamo.

VAR: Cesar, krećemo s kornerom, nemamo dokaz da je lopta ušla u gol, zato krećemo s kornerom. Nema dokaza da je lopta ušla u gol. Korner.