Skijanje

Objavljeni vrijeme i startna lista utrke: Sve oči uprte u Elvedinu Muzaferiju

Foto: FIS

Na zvaničnoj internetskoj stranici Međunarodne skijaške federacije (FIS) objavljena je startna lista prve, od dvije, Super-G utrke Svjetskog kupa, a koje će ovog vikenda biti održane u norveškom Kvitfjellu.

Najuspješnija bosanskohercegovačka alpska skijašica Elvedina Muzaferija nalazi se u trećoj jakosnoj skupini i startat će s brojem 25.

Inače, sutrašnji Super – G, kao nadoknada jedne od dvije otkazane utrke u Val di Fassi proteklog vikenda, najavljen je umjesto spust utrke koja je bila u kalendaru, ali za njeno održavanje nisu ispunjeni osnovni uvjeti.

Naime, posljednja utrka spusta prije završnice Svjetskog kupa za žene otkazana je danas, nakon što je loše vrijeme onemogućilo održavanje zvaničnog treninga, što jeste preduvjet za održavanje takmičenja u ovoj disciplini.

Ovim otkazivanjem, najbolja bosanskohercegovačka alpska skijašica Elvedina Muzaferija, koja je u prethodnim utrkama skupila 69 bodova u spustu te se pozicionirala na 23. mjesto u ukupnom poretku discipline, ovjerila je svoju kartu u završnicu Audi FIS Ski World Cupa, a koja će biti održana u austrijskom Saalbachu od 22. do 24. marta.