otpad iz svemira

Objekt iz svemira probio krov i dva sprata kuće na Floridi, a onda se oglasila NASA

Misteriozni objekt koji je 8. marta pao "s neba" na kuću na Floridi zapravo je bio komad svemirskog otpada, objavila je NASA.

Svemirska agencija navela je kako se radilo o cilindričnom komadu metala, koji je težio 0.7 kilograma, bio 10 centimetara visok i 4 centimetara širok.

Zaključeno je kako se radi o krhotini koja je 2021. odbačena s Međunarodne svemirske postaje (ISS), odnosno o metalnom nosaču za postavljanje starih baterija na teretni spremnik.

Spremnik je odbačen iz svemirske postaje prije tri godine i očekivao se da će teret u potpunosti izgorjeti pri ulasku u Zemljinu atmosferu, no jedan je komad preživio.

"Proizveo je strašan zvuk"

Objekt je probio krov i zatim prošao kroz 2 kata kuće Alejandra Otera u gradu Naplesu na jugozapadnoj obali Floride. Odmah je odnesen u Svemirski centar Kennedy u Cape Canaveralu na analizu. Otero je za televizijsku stanicu WINK izjavio da je predmet proizveo "strašan zvuk" i za dlaku promašio njegovog sina.

"Tresao sam se. Bio sam u potpunoj nevjerici. Kakve su šanse da nešto sleti na moju kuću tolikom snagom da izazove toliku štetu. Super sam zahvalan što nitko nije ozlijeđen", poručio je.