vrijedan pothvat

Obnovljena OŠ “Aleksa Šantić”, škola koju pohađa najveći broj učenika u Kantonu Sarajevo

Naida Hota-Muminović, ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, posjetila je danas Osnovnu školu "Aleksa Šantić" u Sarajevu

Naida Hota-Muminović, ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, posjetila je danas Osnovnu školu "Aleksa Šantić" u Sarajevu.

Kako je objavila ministrica, u ovoj školi završena je rekonstrukcija i opremanje kabineta Biologije, Hemije i Fizike iz sredstava Ministarstva za odgoj i obrazovanje koja su doznačena školi, uz tehničku podršku UNDP-a.

"Tokom posjete, obišla sam učionice, kao i školsku kuhinju, renoviranu i opremljenu u skladu sa HACCP sistemom. Ranije smo u ovoj školi investirali u nabavku kotla za grijanje u područnoj školi Mojmilo, te nabavku 30 novih diskova, unapređujući već postojeće računare u Osnovnoj školi “Aleksa Šantić”, objavila je ministrica.

Naglasila je da OŠ "Aleksa Šantić" pohađa najveći broj učenika u Kantonu Sarajevo, 1.200 ukupno.

"Škola je po drugi put proglašena Eko školom, dignuli su prvu eko zastavu u Bosni i Hercegovini, te su dobitnici kantonalnih i međunarodnih nagrada na polju ekologije. U svom popisu uspjeha bilježe i učešće u tri ERASMUS+projekta.

Naši napori da se djeci osiguraju najbolji uslovi za učenje u ovoj i svim drugim školama su itekako vidljivi, svakodnevno radimo na unapređenju uslova za obrazovanje naše djece. Zahvaljujemo se direktorici dr.sc. Amina Delić-Zimić, kao i vrijednim uposlenicima OŠ "Aleksa Šantić".

Kolektiv ove škole redovno učestvuje u programima stručnog usavršavanja u organizaciji Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i Instituta za razvoj preduniverzitetskog poslovanja, što ih čini spremnim za izazove profesije u savremenom svijetu", poručila je Hota-Muminović.