JEDNOSTAVNO I BRZO

Očistite napu ovim domaćim sredstvom, kuhinja će vam prekrasno zamirisati

Čišćenje masne nape jedan je od najneomiljenijih kućanskih poslova. Najbolje bi bilo čistiti je barem jednom sedmično da se mast ne nakupi, ali mnogima se to ne da pa se prihvate posla tek kad postane vidljivo masna. Postoje sredstva za čišćenje nape, no ona su skupa i često neugodno mirišu. Zato vam predlažemo da napravite vlastito sredstvo nakon kojeg će cijela kuhinja fino zamirisati.

Za to su vam potrebni 1 šolja vode, 1/4 šolje alkoholnog sirćeta, 10 kapi eteričnog ulja po izboru (npr. eukaliptus, lavanda, čajevac) i 1/4 šolje tekućeg sapuna za suđe.

Postupak je sljedeći: pomiješajte vodu, alkoholno sirće, tekući sapun za suđe i eterično ulje u posudi. Dobro promiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili. Nanesite na površinu nape i ostavite da djeluje nekoliko minuta. Lagano trljajte spužvom (ako je jako skoreno možete koristiti tvrđu četku) kako biste uklonili masnoću i prljavštinu. Isperite površinu čistom vodom i obrišite suhom krpom. Ovo prirodno sredstvo za čišćenje nape će pomoći u uklanjanju masnoće i prljavštine s površine, a istovremeno će osvježiti prostor svojim ugodnim mirisom eteričnih ulja.