ništa od psg-a

Odabrao novi klub: Konačno poznato gdje ide Xavi Simons

Jedan od najboljih mladih igrača u Evropi Xavi Simons i naredne sezone neće igrati u svom klubu PSG-u, nego će ponovo otići na posudbu.

Ovoga ljeta Simons je proslijeđen na pozajmicu u ekipu Leipziga i to se vrlo brzo ispostavilo kao odličan korak u karijeri, budući da se talentovani krilni napadač odmah nametnuo kao jedan od lidera tima Marca Rosea. Tri pogotka i četiri asistencije na startu sezone govore tome u prilog.

Simons se nametao kao idealna zamjena za Kyliana Mbappea, koji i definitivno odlazi iz kluba na kraju sezone. Simmons je čak i produžio ugovor sa Parižanima do 2027. prije nego što je otišao u Leipzig, ali prema informacijama španskih novinara, Holanđanin će vrlo moguće zaobići "Park Prinčeva" i u narednoj sezoni.

Kako prenosi "Mundo Deportivo", ovaj mladi fudbaler bi mogao da se vrati u Barcelonu iz koje je otišao 2019. godine u Francusku.

Upravo i činjenica da PSG ne želi prodati Simonsa nego ga želi dati na posudbu ide u prilog Barceloni koja ima problema sa novcem, pa bi im ovakva situacija u ovom trenutku bila idealna.