Kriminal

Određen jednomjesečni pritvor Feridu Okiću

Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio jednomjesečni pritvor Feridu Okiću (56) iz Tuzle.

Razlog je postojanje osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom pretresa automobila koji koristi osumnjičeni, kao i kuće i pomoćnih objekata u  tuzlanskom prigradskom naselju Mihatovići (Plane) pronađeno je više paketa opojne droge amfetamin (speed) u ukupnoj  količini od oko  2,6 kilograma, upakovanih za dalju prodaju.

Pretres su  4. februara u večernjim satima obavili istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a TK po naredbi nadležnog suda i nalogu Tužilaštva

Nakon lišenja slobode obavljena je kriminalistička obrada. Osumnjičeni je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je ispitao osumnjičenog. Ddonio je naredbu o provođenju istrage. Istraga će se nastaviti u narednom periodu, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK.