poruka sutkinji

Odvratni komentari Viškovića: Seno, znam da imaš simpatije prema nama. Spreman sam za kafu da ti pojasnim neke stvari

Premijer RS Radovan Višković kazao je da se u 'predstavi', kako naziva suđenje Miloradu Dodiku, glavni glumci mijenjaju uloge.

Onda je imao pokušaj intimizacije sa sutkinjom Senom Uzunović koja vodi proces protiv Dodika, nazivajući je imenom i pozivajući je na kafu.

"Imam osjećaj Sena ide putem Strike i da je shvatila da nije to taj proces kako je ona mislila tako arogantno, kada se prvi put pojavila - drčno, računajući da će to završiti u 15 dana", naveo je Višković.

Kaže da je primijetio da tužioci nerviraju sutkinju Uzunović.

"Ja sam danas vidio da Tužilaštvo više nervira Senu nego što nervira optuženu stranu. Čak je i to pokazala, da nije dozvolila Tužilaštvu da pravi lakrdiju i da trati njeno i naše vrijeme. Oni nemaju ništa", naveo je premijer FBiH.

On je rekao da čak ni ona, kada čita naziv predmeta protiv Dodika ne čita funkciju visokom predstavniku Christinu Schmidtu.

"Očito joj je teško da to izgovori", naveo je on.

Onda je Višković pozvao sutkinju Uznović da 'spasi svoj obraz'.

"Seno, imaš lako rješenje. Spasi obraz dok ga još imaš, ako ga imaš. Znam da si bila u vojsci i da se nisi borila za ovakvu BiH gdje će jedan Nijemac donositi odluke. Znam da se ne slažeš, spasi sebe i sve nas.

Ja sam siguran da će me, vidio sam da Sena ima simpatije prama nama, poslušati. Ako treba da negdje skupa pijemo kafu i da još pojasnim neke stvari, spreman sam i da končano prekinemo ovaj cirksu", naveo je Višković.