Kriminal

Odvrnuti šarafi na točkovima: Još jedna mafijaška poruka porodici Amira Zukića?

Porodica Amira Zukića, bivšeg generalnog sekretara SDA, dobila je nove mafijaške poruke. O novom, blago rečeno, incidentu izvijestila je njegova supruga Elma Zukić na svom Facebook profilu.

"Danas smo Božijom voljom moj sin i ja ostali bez posljedica. Molim Boga da oprosti u ovoj posebnoj odabranoj noći onima koji su nam na točku automobila odvili šarafe i ugrozili život moje djece i mene! Bog je zaista svemoguć i hvala dragom Bogu! U ovoj Noći je ukazana milost svjetovima, svjetlo koje je nadjačalo tamu i otvorilo nove vidike i mogućnosti čovječanstvu.

"Zbilja, Mi smo ga počeli objavljivati u Noći Kadr! A šta ti misliš, šta je Noć Kadr? Noć Kadr je bolja od hiljadu mjeseci! Meleki i Džibril s dozvlom Gospodara svoga u njoj silaze zbog odluke svake, u njoj je spas sve dok zora ne svane!" (El-Kadr: 1-5)", napisala je Elma Zukić na svom Facebooku.

Status surpuge Amira Zukića, Elme Zukić

Ona nije precizirala kako i kada se desilo odvijanje točkova na automobilu niti da li je slučaj prijavljen policiji. Međutim, jasno je da je to jedna od metoda koje koriste mafijaši kada žele eliminirati protivnike ili neposlušnike.

Nije ovo prvi put da Amir Zukić i njegova porodica dobivaju slične poruke.

Tako je prije nekoliko godina, tačnije u junu 2018. godine, na imanju Zukića u Visokom pronađen mrtav konj. Vještaci su tad objavili izvještaj po kojem se konj samoubio, iako su svi veterinari kazali da konj nije životinja koja je sklona samoubistvu.

Mrtav konj pronađen na imanju Amira Zukića dok je on bio u pritvoru

Godinu prije ovog šokantnog slučaja ubijen je pas porodice Zukić, a jednom je odsječena noga.

Njegov advokat Ahmed Žilić tada je izjavio kako se Zukiću šalju "krvave poruke", te je naveo da su Zukićeva supruga i njihova djeca predmet praćenja, što je prijavljeno policiji.

Važno je istaći da je Zukić jedan od optuženika u predmetu "Bosna" koji vodi Tužilaštvo Kantona Sarajevo. Zajedno s njim na optuženičkog klupi su Asim Sarajlić i Mirsad Kukić. Sva trojica su tada bili visokorangirani članovi SDA. Kukić je u međuvremenu napustio SDA, Sarajlić je napredovao (ali ga je koštala druga afera - Asim), dok je Zukić "sklonjen" sa svih važnih stranačkih fukcija. Na mjestu generalnog sekretara ga je zamijenio Halid Genjac.

Zukić i ostali se u ovom slučaju sumnjiče za trgovinu utjecajem kao i nezakonita zapošljavanja u javnom sektoru.