Lana Pudar

Oglasila se bh. sirena nakon bronze na SP u Dohi: Došla sam bez ikakvih očekivanja. Ova medalja je posebna

Naša najbolja plivačica Lana Pudar se obratila javnosti poslije osvojenog trećeg mjesta i bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Lana se zahvalila na velikoj podršci te je istakla da je na ovaj šampionat stigla bez ikakvih očekivanja i to prvenstveno zbog manjih poteškoća na pripremama.

"Moram da se zahvalim svim ljudima koji su danas bili na bazenu i pružili mi ogromnu podršku. Veliko hvala svima koji su me bodrili iz svojih domova i koji su mi poslali veliki broj lijepih čestitki i poruka. Zaista mi znači što sam imala veliku podršku na bazenu.

Na ovo takmičenje sam došla bez ikakvih očekivanja zbog manjih poteškoća koje sam imala na pripremama tako da ova medalja jeste posebna i daje mi veliki motiv za dalji rad. Ono glavno je tek predamnom, vidjet ćemo šta sljedeći period donosi, u svakom slučaju pred nama je mnogo rada. Još jednom veliko hvala svima", rekla je Lana.

Podsjetimo, Lana Pudar je osvojila bronzu s vremenom 2:07.92. Zlato je otišlo u ruke Laure Stephens s vremenom 2:07:35, dok je srebro osvojila Dankinja Helena Rosendah Bach s vremenom 2:07:44.