dalli svoje viđenje

Oglasili se bivši selektori “Zmajeva” Faruk Hadžibegić i Mehmed Baždarević

Treneri Faruk Hadžibegić i Mehmed Baždarević govorili su za turski Hurriyet

Treneri Faruk Hadžibegić i Mehmed Baždarević, nekadašnji selektori Bosne i Hercegovine, govorili su za turski Hurriyet o svom bivšem učeniku, Edinu Džeki.

Bh. napadač plijeni pažnju efikasnim igrama u dresu Fenerbahcea.

Ovaj 37-godišnji igrač postigao je četiri pogotka i dvije asistencije u četiri utakmice u turskoj Superligi te dva pogotka i tri asistencije u četiri utakmice u evropskim kupovima, pokazavši iskustvo i klasu.

Dobar izbor

Iskusni treneri Faruk Hadžibegić i Mehmed Baždarević, koji su godinama služili bosanskohercegovačkom nogometu, dali su ocjene o nedavnom nastupu bh. zvijezde.

"Mislim da je Džeko napravio dobru odluku dolaskom u Fenerbahce. Ima sve kvalitete vrhunskog napadača.

Mislim da je to bio dobar dogovor između ambicioznog kluba kao što je Fenerbahce i igrača kao što je Džeko, koji je jako dobar profesionalac. Mislim da je trener Fenerbahcea bio u pravu što je Džeki dao kapitensku traku.

Edin je potvrdio svoj golgeterski instinkt. Koliko će u tom pogledu biti efikasan ovisi o tome koliko će Fenerbahce igrati ofanzivno", kaže Hadžibegić, naglasivši da za njega ne postoji star ili mlad igrač, postoji samo dobar ili loš.

Dugo se poznaju

"Edina poznajem jako dugo. Garantujem da mu je prioritet učiniti Fenerbahce prvakom i pobjeđivati ​​u utakmicama. On definitivno nije došao u Fenerbahce postati najbolji strijelac, već uživati ​​u uspjesima kluba i slaviti te uspjehe sa svojim navijačima", poručio je Hadžibegić.

Baždarević smatra da je Džeko napravio jako dobar izbor dolaskom u Fenerbahce.

"Otišao je u veliku nogometnu zemlju i veliki klub. On je izvrstan igrač. Džeko je izabrao Tursku jer želi osvajati prvenstva i igrati odlične utakmice.

Tehnički je izvanredan igrač i mislim da čak zaslužuje zlatnu loptu. Siguran sam da će puno dodati ovoj ekipi. On je dobar nogometaš i ima kapacitet da razvije sve igrače pored sebe", ističe Baždarević.