Vijesti

Oglasili se iz policije povodom sinoćnjeg rafalanja i ranjavanja u Hrasnom. Šta se osumnjičenom stavlja na teret

Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo obaviješten je sinoć u 19:53 sati da je u ul. Azize Šaćirbegović u općini Novo Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja i da je tom prilikom povrijeđeno više osoba.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici Treće PU su potvrdili navode iz prijave i na mjestu događaja zatekli dvije osobe povrijeđene vatrenim oružjem i to A. S., rođen 1986. godine i A. P., rođen 1987.godine, obojica iz Sarajeva.

Povrijeđeni su vozilom ZZHMP Kantona Sarajevo prevezeni na KUM UKC Sarajevo gdje je konstatovano da je osoba A.S. zadobila lake tjelesne povrede te je nakon ukazane ljekarske pomoći otpuštena na kućno liječenje, dok je osoba A. P. zadobila teške tjelesne povrede opasne po život i hospitalizirana je na Klinici za reanimaciju i anesteziju KCUS radi daljnjeg liječenja.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je izašao na mjesto događaja i rukovodio uviđajem koji su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a KS.

“Nakon provedenih operativnih mjera i radnji na terenu, policijski službenici Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine su identifikovali, a potom pronašli i zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 166., a u vezi sa članom 28. KZ F BiH (ubistvo u pokušaju) na štetu A.P. iz Sarajeva, uhapsili osobu inicijala A. B., rođen 1981.godine iz Sarajeva.

O navedenom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.