Predsjednik NSBiH

Oglasio se Zeljković: Mnogo igrača je višak za reprezentaciju, nemaju ni želju, ni volju, ni energiju

Posebnu poruku poslao je huliganima i osudio njihovo ponošanje

Nakon sinoćnjeg potopa Zmajeva u Luksemburgu, danas se oglasio predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković. On kaže da je iz reprezentacije veoma težak i neugodan poraz te da sigurno niko nije očekivao ovako lošu igru i rezultat.

"Dugo smo sinoć razgovarali selektor Milošević, direktor Misimović i ja i ovaj poraz je mnogo toga pokazao i otklonio mnogo dilema za budućnost.

Utakmice protiv Luksemburga i Slovačke su za nas bile jako bitne, da se vidi ko može da nam pomogne u ostvarenju ciljeva. Ono što je jedino sinoć bilo dobro je da smo dobili dva igrača za budućnost. Ipak, vidjeli smo i da je mnogo igrača višak za reprezentaciju, da nemaju ni želju, ni volju, ni energiju, a neki koji su možda to i imali, nemaju potrebni kvalitet", poručio je Zeljković.

Kazao je još kako imamo Slovačku i te je sigurno će nakon te utakmice mnogo stvari biti jasnije stručnom štabu i sportskoj javnosti po pitanju realnih očekivanja pred baraž i sa kojim igračima bh. reprezentacija može napasti historijski plasman na EURO.

"Ponašanje pojedinaca, odnosno huligana, koji za novac koji dobijaju od interesnih grupa koje žele da dođu u Savez, bacaju baklje u teren najoštrije osuđujem. Time niti pomažu igračima, niti će bilo šta postići osim što brukaju reprezentaciju i to mora osuditi svako ko racionalno razmišlja.

Razumijem nezadovoljstvo istinskih navijača, rezultati nisu onakvi kakve smo svi željeli. Sigurno ćemo znati povući poteze za naredni period i cikluse. Razumijem i one koji zbog složenosti prostora u kome živimo ne vole mene radi mog imena i prezimena. To mi je razumljivo i legitimno, a da li je normalno, to je već druga priča, koja nije fudbalska", kazao je Zeljković.

Dodao je kako je A reprezentacija samo jedan segment kojim se Savez bavi.

"Od momenta mog dolaska na mjesto predsjednika Saveza, kada pričamo o rezultatima reprezentacije nismo se uspjeli plasirati kroz kvalifikacije na svjetsko prvenstvo u Katar, ali na kome smo u istoriji bili samo jednom. Ostvarili smo uspjeh osvajanjem prvog mjesta u Ligi nacija.

Sada imamo neuspješne kvalifikacije, ali i baraž da ipak na kraju dođemo do uspjeha. Činjenica je da se nikada nismo plasirali na EURO, a ranije smo imali i bolje igrače i drugačiju atmosferu. U ovoj godini imamo 2-3 poraza koja su teška i sramna i nisu se smjela desiti. U prošlosti je bilo dobrih utakmica i pobjeda, ali onog najvažnijeg, plasmana na veliko takmičenje nije bilo, osim Mundijala u Brazilu", podjestio je Zeljković.

Istako je kako rukovodstvo Saveza nije zadovoljno rezultatima i da to niko ne ignoriše.

"Moram da podvučem da je naš zadatak stvaranje infrastrukture za domaći fudbal, što i radimo kroz razne projekte i što je vidljivo svakome ko to želi da vidi. Naravno, tu je i obezbjeđivanje uslova za sve naše selekcije i to radimo na najvećem nivou, u rangu najboljih evropskih selekcija, plaćamo avione, hotele, troškove dolaska igrača, kao i premije kada se napravi rezultat.

Idemo dalje. Hvala svima na podršci u ovim teškim trenucima. Za kritičare i one koji misle drugačije, fudbalski, pored ovih činjenica, takođe razumijem, pozdravljam i poštujem različito mišljenje i poglede", rekao je Zeljković.