PREDSJEDNIK NES-A

Ogrešević: Vučićeva politika nacionalne homogenizacije Srba neća donijeti ništa dobro

Predsjednik NES-a smatra da su sa Svesrpskog sabora upućene zloslutne poruke, koje se tiču budućnosti regiona.

Ogrešević napominje da Aleksandar Vučić više ne krije da vodi politiku nacionalne homogenizacije Srba s ciljem da svi Srbi žive u jednoj državi i kaže da je Vučić jučer konačno otkrio karte i priznao da je samo nastavio tamo gdje je stao Milošević sa svojom velikosrpskom politikom, koja isključuje druge i koja je proizvela patnju, krv, žrtve, genocid. Politikom koja nije i neće donijeti ništa dobro.

Smatra da tako treba shvatiti i poruke sa jučerašnjeg Svesrpskog sabora u Beogradu.

"Svaki od 49 usvojenih zaključaka treba pažljivo analizirati u narednom periodu. Čitajući ih, mnogi od nas su osjetili da će imati priliku ponovo da se bore za Bosnu i Hercegovinu. Jer, jučerašnja prijeteća dekoracija jasno nam signalizira da oni idu dalje, da nastavljaju provoditi plan stvaranja „velike Srbije“, a na račun okolnih zemalja, među kojima je nezavisna i suverena Bosna i Hercegovina.

To je, uostalom, jasno iz usvojene Deklaracije, prema kojoj „majka Srbija“ nema niti jedan problem. Očito problem Srbije su njeni susjedi Kosovo, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, pa i dijelom Hrvatska.

„Komandant Vučić“ će očito pokušati uskoro da ih rješava. Na svima nama je da budemo spremni, jer ratni doboši jučer su ponovo odjekivali Beogradom", zaključio je predsjednik NES-a.