značajna podrška

OK BiH i MOK će stipendirati osam sportista koji imaju šanse za plasman na ZOI Milano-Cortina 2026

Foto: AA

Najbolji sportisti Bosne i Hercegovine u zimskim sportovima, koji imaju realne šanse za plasman na Olimpijske igre ”Milano-Cortina 2026. godine”, od Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine (OK BiH) i Olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) bit će finansijski podržani, odnosno stipendirani.

”Sportisti će primati stipendije 28 mjeseci, što će u konačnici iznositi ukupno 380.800 konvertibilnih maraka podrške za potencijalne i evidentne kandidate za Zimske olimpijske igre ‘Milano-Cortina 2026’”, saopštili su danas iz OK BiH nakon potpisivanja ugovora s stipendistima.

Stipendije za ZOI “Milano-Cortina 2026” primat će: Elvedina Muzaferija, Emir Lokmić, Marko Šljivić (alpsko skijanje), Mirza Nikolajev, Hamza Pleho (sankanje), Strahinja Erić, Sara Plakalović (skijaško trčanje) i Tarik Omeragić (brzo klizanje).

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine će za rezultatski najbolje i one olimpijce koji pretenduju za osvajanje najviših plasmana na Olimpijskim igrama, u dogledno vrijeme, kao i do sada, formirati dodatnu vrstu pomoći “Program+“, koju će obezbijediti, kako su istakli, ”društveno odgovorne kompanije”.