Sve za pojačanje

On može sve: Florentino Perez mijenja zakon da u Real dovede najveću zvijezdu današnjice

Lokalna vlast u Madridu priprema "Mbappéov zakon", navode španske dnevne novine Mundo Deportivo.

Naime, riječ je o novom prijedlogu zakona koji bi omogućio strancima koji se dosele u grad smanjenje plaćanja poreza za čak 20 posto.

Španski mediji ubrzo su reagirali na ovu odluku i zakon prozvali "Mbappéov zakon", ususret vjerovatnom transferu Francuza u Kraljevski klub.

Prema navodima, glavni inicijator ovog zakona je Realov predsjednik Florentino Perez, koji je inače i jako utjecajan politički čovjek u Madridu

U Madridu su već upoznati s ovakvim potezima vlasti, slična situacija odvijala se i 2003. godine, kada je transfer u glavni grad ostvario David Beckham. Stručnjaci ukazuju da bi njegovo odobrenje stiglo gotovo u isto vrijeme kada bi Mbappé i Real Madrid trebali službeno objaviti transfer.

U svakom slučaju, mjera bi trebala biti retroaktivna od januara 2024., tako da bi kasnije odobrenje i dalje koristilo francuskoj zvijezdi. Poznato je i da su gradonačelnik Madrida Jose Luis Martinez-Almeida i Perez dobri prijatelji, koji su često viđani zajedno u javnosti. Gradonačelnik je također redovan gost na utakmicama Kraljeva.