muzur ih ugostio

Općina Ilidža nagradila najbolje učenike, studente, sportiste i sportske kolektive

Na kraju kalendarske godine načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur ugostio je učenike osnovnih i srednjih škola koji su ostvarili zavidne rezultate na općinskim, kantonalnim, federalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima.

"Odlučni smo da promovišemo znanje u našoj zajednici, jer je ono neotuđivo bogatstvo koje usmjerava našu budućnost. Kraj kalendarske godine ujedno je i prilika da najbolji učenici prime pohvale za rad i trud koji su ulagali tokom cijele godine, zato smo i ove godine uručili novčane nagrade, diplome i zahvalnice učenicima osnovnih i srednjih škola koji su demonstrirali izvrsnost ne samo na općinskim već i na kantonalnim, federalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima", kazao je načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur, koji je za rezultate na općinskim takmičenjima uručio 112 diploma za 70 učenika, od kojih je njih 49 nagrađeno novčanim nagradama.

Diplome su uručene i za osam osnovnih škola s područja općine Ilidža, kao i za 36 nastavnika.

Za osvojeno jedno od prva tri mjesta na kantonalnom, federalnom, državnom ili međunarodnom nagrađeno je ukupno 59 učenika ilidžanskih osnovnih i srednjih škola.

Ni najbolji studenti s Ilidže nisu ostali uskraćeni za svoje nagrade.

"Kao i prošle godine odlučili smo nagraditi izvrsnost studenata koji su ostvarili izuzetan uspjeh, a koji je prepoznat od strane Univerziteta u Sarajevu", rekao je načelnik Muzur.

Priznanje Zlatna značka ponijelo je troje studenata s područja općine Ilidža, dok je njih petero dobilo Srebrenu značku Univerziteta u Sarajevu.

Dobitnik počasnog priznanja Zlatna značka i student s najvećim prosjekom ocjena (10) je Mubina Suljić Solo, koja je završila prvi ciklus studija na Fakultetu islamskih nauka, a isti prosjek imao je i Admir Papić (Prirodno-matematički fakultet), dok je Abela Rastoder Pravni fakultet završila s prosjekom ocjena 9,98.

Priznanje Srebrena značka dobili su Iris Granulo (Muzička akademija, s prosjekom ocjena 9,49), Nihad Šurković (Ekonomski fakultet, s prosjekom ocjena 9,30), Sara Lendo (Pravni fakultet, s prosjekom ocjena 9,09), Vahidin Hasić (Elektrotehnički fakultet, s prosjekom ocjena 9,26) i Amar Omerbegović (Veterinarski fakultet, s prosjekom ocjena 9,11).

Načelnik je naglasio da su ovi mladi uspješni ljudi istinski su ponos naše lokalne zajednice. Zlatnim značkama Općina Ilidža dodijelila je po 1.500 KM, a Srebrenim po 1.100 KM.

Nisu zaboravljeni ni ilidžanski sportisti i klubovi koji su u ovoj godini ostvarili zapažene rezultate, a koji su tako na pravi način prezentovali Ilidžu, ali i Bosnu i Hercegovinu.