JAVNI POZIV

Općina Stari Grad daje jednokratnu pomoć za nabavku ogrijeva socijalno ugroženim porodicama

Raspisan je javni poziv za jednokratnu pomoć za nabavku ogrijeva socijalno ugroženim porodicama koje su nastanjene u Općini Stari Grad

Novoizabrani načelnik Općine Stari Grad Irfan Čengić oglasio se na društvenim mrežama sa dobrom vijesti za socijalno ugrožene porodice.

Naime, raspisan je javni poziv za jednokratnu pomoć za nabavku ogrijeva socijalno ugroženim porodicama koje su nastanjene u Općini Stari Grad.

U nastavku možete pročitati objavu načelnika Čengića:

"Dolaskom hladnijih dana posebno je teško socijalno ugroženim porodicama, nažalost zbog svih dešavanja u Općini ove godine nisu na vrijeme izvršili nabavku drva za ogrijev.

Odlučio sam iskoristiti pravo načelnika da umjesto podjele drva, raspišem javni poziv kojim će Općina isplatiti novčanu naknadu u vrijednosti drva za ogrijev socijalno ugroženim porodicama u iznosu od 450KM do 1500 KM.

Kriterije i procedure je utvrdilo Općinsko vijeće svojim pravilnikom, u narednih 15 dana socijalno ugroženi građani mogu aplicirati na javni poziv.

Za ovu namjenu smo planirali oko 170.000 KM dok rebalansom budžeta planiramo do kraja godine realizovati i oko 2 miliona KM u okviru provođenja programa EU pomoći dodjele sredstava energetski siromašnim domaćinstvima u Federaciji BiH putem Vlade FBiH", stoji u objavi na Facebooku.