Nova faza sukoba

Opet haos u Centru: NiP u osveti smijenio sve članove komisija iz SDP-a i NS-a

Trojka u sarajevskom Centru definitivno više ne postoji, a sad je sukob prešao u novu - osvetničku fazu.

Nakon što je propao opoziv načelnika Srđana Mandića (NS) kojeg je pokrenuo NiP, počela je čistka onih koji podržavaju načelnika.

Naime, kako je objavio vijećnik u Centru Dragan Stevanović NiP je zajedno sa SBiH-om poskidao sve članove NS-a i SDP-a iz općinskih komisija.

“NiP i SBiH (koja nije osvojila ni jedan mandat u OV) su na zadnoj sjednici pomeli iz komisija OV čak 37 članova nominiranih iz NS i SDP među kojima su i vrlo ugledne osobe u svojim strukama.

Trojka u OV Centar (NiP, SDA i SBiH) odlično funkcioniše.

Dodamo li tome očite opstrukcije u realizaciji općinskih projekata od strane ViK i Zavoda za izgradnju grada gdje su rukovodeći kadrovi iz NiP -a, očito je da je to strategija djela rukovodstva NiP-a sa kantonalnog nivoa nakon neuspješnog ‘referenduma’”, naveo je.

Isto je potvrdio i načelnik Mandić na Facebooku. Upit je postavio Edin Subašić, član SDP-a u Novom Sarajevu.

“Da, tačno je. Mislim ukupno 37 članova i članica koji su nominovani od strane SDP, NS smijenjeni su jučer”, rekao je Mandić.

S obzirom na to da je Subašić spomenuo “ravnanje po drugim općinama” očito je da se sprema sječa NiP-ovih članova komisija u drugim općinama. Inače, samo je NiP bio za smjenu Mandića, dok su mu NS i SDP dali podršku.