beogradski izbori

Opocizioni kandidat tvrdi: Očekujem da SNS pokrade izbore više nego ikad

Član Privremenog organa Beograda i kandidat za gradonačelnika opozicione koalicije Srbija protiv nasilja na decembarskim izborima Vladimir Obradović rekao je "da se Srpska napredna stranka (SNS) sprema da na beobgradskim izborima 2. juna pokrade više nego ikad i da ih zbog toga treba pustiti da budu sami".

On je za list Nova rekao da izbornih uvjeta nema, kao ni želje vlasti da se oni unaprijede.

"Birački spisak nije sređen niti stavljen pod kontrolu, javni servis i skoro svi mediji su i dalje u funkciji jednog čovjeka i jedne stranke.

Funkcionerska kampanja je u punom jeku, institucije su zarobljene – Ministarstvo unutrašnjih poslova i tužilaštvo ne reaguju na očigledne primere kršenja zakona“, rekao je Obradović.

Obradović je rekao i da opoziciju ne zanima datum izbora, već konkretna djela, te da četiri mjeseca nije baš ništa promijenjeno, kao i da se naprednjaci plaše da primijene preporuke Kancelarije OSCE-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), jer bi to značilo njihov potpuni debakl.

Upitan da li će bojkotovati lokalne izbore, rekao je da izbora nema, kao i da traže poštenu utakmicu kako bi izašli iz duge političke krize „koja nas već skupo košta“.