dan škole

OŠ ‘Vladimir Nazor’ Zenica slavi rođendan. Posljednjih nekoliko godina u školu uloženo milion maraka

Osnovna škola "Vladimir Nazor" Zenica prigodnim programom proslavila je 65. rođendan. Svečanosti je prisustvovala delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona, koju je predvodio premijer Nezir Pivić.

OŠ 'Vladimir Nazor' pohađa oko 600 učenika u centralnoj školi na Mokušnicama i PŠ "Luke". Na školskim zgrada su, posljednjih nekoliko godina, realizovana ulaganja od milion maraka, čime su značajno poboljšani uslovi za izvođenje nastave i boravak u školi.

Premijer Pivić čestitao je učenicima i nastavnicima te istakao da je Vlada opredjeljena da pomaže mladima, pruža različite vrste podsticaja i ulaže u obrazovanje, ali i da vodi brigu o materijalnom položaju prosvjetnih radnika.

"Odmah na početku mandata mi smo se odlučili da priznamo i vrednujemo rad zaposlenika u obrazovanju, tako da smo odmah povećali plate zaposlenih za 15 posto. I dalje ćemo raditi na tome, da bi plate pratile rast troškova života", rekao je premijer Pivić.

Posebno je zahvalio ranijem ministru obrazovanja Spahiji Kozliću u čijem mandatu je napravljen najveći iskorak kod ulaganja u školsku infrastrukturu.

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirza Mušija rekao je da je resorno ministarstvo nastavilo ulaganja i ove godine, tako da je za rekonstrukciju krova u PŠ "Luke" odobrilo 150.000 KM, saopćila je Press služba ZDK.