Zavalite se i uživajte

Osam vrhunskih trilera koje ćete gledati u dahu

Misteriozni filmovi su posebna poslastica za filmoljupce jer su poput zagonetki koje čekaju da budu riješene. Gledatelji se pretvore u detektive koji otkrivaju tragove i slažu "puzle" kako bi riješili misterij.

Buzz Feed je izdvojio najbolje trilere koji pokreću moždane vijuge.

The Usual Suspects

"Najveći trik koji je vrag ikada izveo je to što je uvjerio svijet da on ne postoji."

Vrhunska postava glumaca skupila se sredinom 90-ih kako bi napravila kriminalistički triler koji je u kratkom roku stekao kultni status.

Stephen Baldwin, Gabriel Byrne, Benicio Del Toro, Kevin Pollak i Kevin Spacey, koji je za ulogu bogalja Verbala Kinta dobio Oscara, okorjeli su kriminalci koji se okupe kako bi dogovorili "posao stoljeća", čije konce vuče Keyser Soze, misteriozni vođa koji je postao svojevrsni mit. Napeta radnja i šokantni završetak samo su neki od razloga zašto bi trebali pogledati ovaj izvrsni film.

Film možete gledati na Apple TV-u ili na Amazon Videu.

The Green Mile

"Vrijeme uzima sve, htjeli vi to ili ne."

Zatvorski službenik koji radi na smrtnoj kazni doživi nadnaravne događaje nakon što misteriozni zatvorenik stigne u ustanovu. Misterij u ovoj fantastičnoj drami zaokupit će vas od početka do kraja. Sjajna izvedba Michaela Clarkea Duncana nominirana za Oscara oduzet će vam dah i izmamiti pokoju suzu.

Film možete gledati na Apple TV-u ili na Amazon Videu.

Se7en

"Ovaj tip je metodičan, zahtjevan i, što je najgore, strpljiv."

Veteran i mladi detektiv progone serijskog ubojicu koji koristi sedam smrtnih grijeha kao svoje motive. Ako želite pogledati kriminalistički triler s velikim elementima misterije, ne tražite dalje od Se7ena Davida Finchera. Nudi sjajne detektivske trenutke i mračan, uvrnut scenarij.

Film možete gledati na Apple TV-u ili na Amazon Videu.

Missing

"Neću odustati od svoje mame."

Kad njezina majka nestane tokom odmora u Kolumbiji s novim dečkom, June traži odgovore. Dobitnica Emmyja Storm Reid donosi sjajnu izvedbu koja će vas držati u neizvjesnosti do kraja.

Film možete gledati na Apple TV-u ili na Amazon Videu.

The Prestige

"Tražite tajnu, ali je nećete pronaći jer je, naravno, zapravo ne tražite. Vi zapravo ne želite znati. Želite biti prevareni."

Dva mađioničara koji su jedan drugomu konkurencija saznaju mračne tajne o međusobnoj prošlosti. Gdje je bolje pronaći misterij nego kroz tajne mađioničara? Glumačka postava je fenomenalna, a priča će vas zainteresirati za sudbine svih uključenih.

Film možete gledati na Apple TV-u ili na Amazon Videu.

The Sixth Sense

"Oni vide samo ono što žele vidjeti. Oni ne znaju da su mrtvi."

Dječji psiholog započinje liječenje dječaka koji tvrdi da može vidjeti mrtve ljude. Ovaj psihološki triler izaziva strah, ali, između redaka, to je misterija koja će vas tjerati da povlačite nit sve dok ne preostane ništa osim šokantnih odgovora.

Film možete gledati na Apple TV-u ili na Amazon Videu.

Psycho

"Svi smo mi ponekad malo ludi."

Tajnica pronevjeri novac klijenta svog poslodavca i pobjegne pa se sakrije u udaljenom motelu koji vodi mladić pod palicom svoje zastrašujuće majke. Možda najbolje Hitchcockovo djelo, ovaj film spaja horor i misteriju s napetim tempom.

Film možete gledati na Apple TV-u ili na Amazon Videu.

The Girl with the Dragon Tattoo

"Zašto ljudi ne vjeruju svojim instinktima?"

Neobičan istražitelj pridružuje se opasnoj potrazi za istinom o ubojstvu starom 40 godina. Unatoč tome što je to bila druga adaptacija, Fincherovo djelo svidjelo se mnogima. Temeljen na švedskom romanu iz 2005., ovaj film nudi jedinstvenu glavnu ulogu Lisbeth Salander, koju glumi Rooney Mara.