Ništa od uloge

Oscar Isaac navodno je odustao od uloge Snakea u Metal Gear filmu

Prema neslužbenim tvrdnjama insajdera Daniela Richtmana, hollywoodski glumac Oscar Isaac više nije vezan za ulogu Snakea u filmskoj adaptaciji kultnog Metal Gear Solida.

Nije poznato zbog čega je glumac odustao od uloge, ali kako film nije realiziran čitavo desetljeće otkako je dobio redatelja – ne može mu se ni zamjeriti.

O angažmanu Oscara Isaaca za ulogu Snakea počelo se pričati prije pet godina, a on je tu ulogu prihvatio 2020. Doduše, Snakeovu bandanu nije ni stavio na glavu jer je početkom 2022. izjavio kako priča za film još nije napisana.

Saga o adaptiranju Metal Gear Solida u film je dugačka, ali siromašna konkretnim detaljima. Prvi put je filmska adaptacija MGS-a bila najavljena još davne 2006. godine i njezin je razvoj bio prekinut 2010. Zatim je 2012. ponovno najavljeno kako će se film snimati, da bi 2014. dobio redatelja (Jordan Vogt-Roberts), a 2015. potom i scenarista (Jay Basu).

Kreator Metal Gear serijala na filmu je trebao raditi kao konzultant, no cijela se stvar zakomplicirala kad je napustio tvrtku Konami koja je zadržala prava na serijal. Samostalno se Kojima okrenuo drugim projektima te godinama više ne spominje filmsku adaptaciju Metal Geara.