policija ih traži

“Ošišat će ga na nulu iako bi ga skratio za glavu”. Prijeteće pismo Plenkoviću stiglo preko njegovog frizera?

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković boravit će u dvodnevnoj posjeti Mostaru 1. i 2. maja. Plenković dolazi povodom sajma gospodarstva

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović odbio je u utorak otkriti detalje potrage za autorima prijetećeg pisma, upućenog premijeru Andreju Plenkoviću preko - njegovog frizera?

Rekao je samo da je hrvatska policija efikasna i postupa po pravilima službe.

Božinović je zjavio da ne može odgovoriti jesu li pronađene osobe koje su poslale prijetnju premijeru preko frizerskog salona.

O pismu piše sedmičnik Nacional, pozivajući se na dva nezavisna izvora.

Potpisnik pisma poručuje Plenkoviću da će ga "doći ošišati na nulu iako bi ga najradije skratio za glavu", prenosi HRT.

Premijera napada zbog knjige "Krajina 1991-1995" te ga naziva "suhim zlatom Milorada Pupovca" i "finansijerom projekata SNV-a kojima je svrha širenje platforme srpskog sveta".

Pismo je napisano na nepune dvije stranice.

U Nacionalu navode da su ga napisali pripadnici rigidne desnice. Potpisano je sa "Hrvatski branitelj, Za Dom spremni".

"Policija postupa prema pravilima službe i prema svemu što je u opisu policijskog posla", odgovorio je Božinović upitan o potrazi za autorima prijetećeg pisma upućenog preko frizererskog salona koji posjećuje premijer.

"Ima nažalost sve više prijetnji ne samo prema političarima", rekao je Božinović pa za to optužio "atmosferu defetizma i pesimizma koja se širi javnim prostorom".

Takva atmosfera, poručio je, sigurno utječe na labilnije pojedince i onda se oni odlučuju za neke nasilne akte ili prijetnje.

"Međutim, mi smo efikasni i sigurno ćemo takvi i ostati", rekao je Božinović o hrvatskoj policiji.