akcija policije

Osoba iz Konjica uhapšena zbog proizvodnje i dilanja droga

zatvorili ga u šaht rotacija na policijskom automobilu

Policijski službenici Federalne uprave policije su s ciljem sprečavanja neovlaštenog prometa opojne droge pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, Područnog tužilaštva Konjic, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Konjica, a vezano za dokumentovanje krivičnog djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Kako je saopćeno, u sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Konjicu izvršen je pretres osobe, putničkog motornog vozila i kuće na području Konjica, te je tom prilikom lišena slobode osoba inicijala M.C. (1968) iz Konjica, zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje navedenog krivičng djela, a kojom prilikom je pronađena određena količina opojne droge Amfetamin, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem predmetnog krivičnog djela.

Navedena osoba se sumnjiči da je na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, na područja Konjica tokom 2023. godine, neovlašteno nabavljala i posjedovala opojnu drogu Amfetamin, koju je u stanu koji koristi i gdje boravi pripremala i pakovala radi daljnjeg stavljanja u promet trećim osobama.

Prilikom pretresanja pronađeni su i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s navedenim krivičnim djelom.

Osumnjičena osoba je kriminalistički obrađena, te će o njenom daljnjem statusu odlučivati nadležno Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona, Područno tTužilaštvo Konjic.