slijedi rasplet

Ostaje ili odlazi? Turski mediji otkrili kakve ponude ima Edin Džeko

Fenerbahce, koji je dobio novog trenera, slavnog Poertugalca Josea Mourinha, punom parom nastavlja s planiranjem sljedeće sezone.

Bosanskohercegovačka zvijezda Edin Džeko jedno je od imena za koje se najviše postavlja pitanje hoće li ostati u slavnom turskom nogometnom klubu ili ne.

"Žuto-plavi tim" čeka brzu odluku o Džekinoj sudbini.

Evo detalja, koje prenosi turski portal Fanatik:

"Nakon što je Ali Koc ponovno izabran za predsjednika Fenerbahcea, sve su oči uprte u transfere. Uz one koji dolaze s posudbe, u ekipi ima imena čija je budućnost upitna.

Glavni među njima je Edin Džeko.

Fenerbahce je konačnu odluku prepustio iskusnom napadaču koji je odigrao 45 utakmica u Superligi i Ligi konferencija UEFA te imao učinak od 24 pogotka i četiri asistencije.

U obje opcije, "Žuto-plavi" neće pretrpjeti poraz.

Džeko, koji ima ugovor s Fenerbahceom na još godinu, svojim je učinkom na visokom nivou uprkos godinama (38) na radaru mnogih klubova.

Prema navodima Milliyeta, Džeko, koji je dobio dobre ponude posebno iz Saudijske Arabije, i mogao bi u blagajnu Fenerbahcea staviti dobar iznos od transfera ako prihvati jednu od njih.

Doznaje se da ponuda upućena Džeki iznosi 25 miliona eura godišnje, a arapski klub čeka odgovor bh. napadača. Ako Džeko potpiše s arapskim timom, Fener će tražiti minimalno sedam miliona eura obeštećenja za transfer.

Rasplet se uskoro očekuje...