Satanisti

Otac manijak iz Novog Sada prije nego što je ubio djecu napisao je samo dvije rečenice. Upućene su Satani

Foto: Kurir

Sotono, moj zadatak je izvršen... Napuštam ovaj svet... Ovo je Lav P. S. (25) iz Petrovaradina zapisao u svesku prije nego što je u petak sa suprugom Martinom (23) skočio u smrt sa nebodera, otrovao sinove stare tri i jednu godinu, pa tijela prekrio bijelim čaršafom.

Da je riječ o zastrašujućem sektaškom porodičnom zločinu saznalo se tek nakon što su Lav i Martina u petak oko 22 sata skočili sa krova nebodera u novosadskom naselju Liman. Pošto kod sebe nisu imali dokumenta, uslijedila je identifikacija na osnovu otisaka prstiju, poslije čega je patrola policije, u subotu oko 17 sati ušla u iznajmljenu kuću u Petrovaradinu, gdje su živjeli, i tamo zatekli traumatičan prizor, koji sasvim sigurno nikada neće zaboraviti.

Kako pišu srbijanski mediji, tijela nesretnih mališana pronađena su na krevetu, odnosno kauču, a na zidovima u kući bili su iscrtani drevni egipatski simboli "ankh", koji simbolizuju "vječni život" i izgledaju kao krst sa "drškom".

"Daljim pretresom kuće, u fiokama i u jednom ormanu, otkrivene su sveske sa tvrdim povezom, gdje je Lav pisao neke bilješke o zagrobnom i vječnom životu, izolaciji od čitavog ovozemaljskog svijeta, crtao satanističke i druge simbole, pri čemu se direktno obraćao đavolu. Između ostalog, zapisao je poruku Satani da je njegov zadatak završen i da ide sa ovog svijeta, što je najvjerovatnije uradio pred sami krvavi pir. Sve ove poruke ukazuju na to da je neka opasna sekta potpuno pomračila um i Lavu i Martini, pa su u okviru nekog jezivog obreda digli ruku i na djecu i na sebe - objasnio je izvor.

Sagovornik otkriva i da su se Lav i Martina prije tačno pet godina potpuno izolovali i od porodice i od prijatelja i saradnika, što je karakteristično za one koji "utonu" u sektu.

"Lav je iz Beograda, a Martina iz Bačkog Petrovca. Inspektori su u razgovoru sa njihovim roditeljima saznali da oni nisu imali nikakav kontakt s njima od kada su se Lav i Martina upoznali i vjenčali, i nisu znali da su im djeca opsjednuta đavolom. Veoma teško im je palo saznanje da su ostali i bez djece i bez unučića - rekao je izvor.

Prijatelji Martinine porodice iz Bačkog Petrovca kazali su da je ona, prije braka sa Lavom, bila potpuno normalna djevojka i veoma privržena porodici.

"Od kad se udala za Lava prekinula je svaki kontakt sa rođacima i prijateljima, izmijenila je lični opis. Roditelji su pokušavali da je povrate, ali bezuspješno - kaže sagovornica.

Ranije bila 'normalna'

Podsjetimo, Lav i Martina nisu imali profile ni na jednoj društvenoj mreži, što nije svojstveno mladim ljudima poput njih, a u kući nisu imali čak ni TV. Nosili su samo crnu garderobu, a u dvorištu kuće u Petrovaradinu ostao je njihov crni veš na sušilici. Komšije su otkrile da su se Lav i Martina doselili u njihov kraj prije dvije ili tri godine i da su bili prilično čudni, pogotovo Lav.